De 7 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een webhosting pakket

Webhosting is een belangrijk onderdeel van je website. Het zorgt ervoor dat je website online is en is ook bepalend voor de snelheid van je website. Daarom is het kiezen van het goede webhosting pakket een belangrijke taak. In dit artikel zullen we je uitleggen op welke dingen je allemaal moet letten bij het aanschaffen van een webhosting pakket.

 

1. Opslag

Er zijn twee belangrijke onderdelen van de Opslag van je webhosting pakket. Namelijk de manier van opslag en de hoeveelheid opslag. Sinds enkele jaren is er namelijk een nieuwe manier van opslag op de markt: SSD (Solid State Drive), hiervoor hadden we namelijk HDD (Hard Disk Drive). Het voordeel van SSD ten opzichte van HDD is dat het een snellere zoek- en toegangstijd heeft. Het is ongeveer 10x zo snel dan HDD, waardoor je website veel sneller laadt.

Daarnaast is de hoeveelheid opslag ook belangrijk. Heb je een grote website met bijvoorbeeld veel afbeeldingen? Dan is het slim om te kiezen voor een webhosting pakket met meer opslag, zodat je niet tegen de limieten van je webhosting pakket aanloopt.

 

2. Dataverkeer

De hoeveelheid dataverkeer is ook erg belangrijk bij het kiezen van een webhosting pakket. Dataverkeer is het aantal GB dat wordt verbruikt door het bezoeken van je website of het versturen van e-mail. Denk je dat je veel bezoekers krijgt? Zorg er dan voor dat je genoeg dataverkeer op je website hebt. Weet je niet hoeveel “genoeg” is? Laat dan een reactie of neem contact op, dan zullen we je daarmee helpen!

 

3. Mailboxen

Het aantal mailboxen is vooral belangrijk voor bedrijven met meerdere werknemers.Één mailbox = één e-mailadres. Als er bijvoorbeeld maar één mailbox in je webhosting pakket zit, hoe worden je werknemers dan bereikt door klanten?  Niet dus, zij hebben namelijk ook een e-mailadres nodig. Zorg er dus voor dat je meerdere mailboxen hebt.

 

4. Databases

Wil je maar 1 website op je webhosting pakket of meerdere websites? 1 website heeft meestal 1 database nodig, dus als je meerdere websites wilt, zal je ook meerdere databases nodig hebben. Houd er ook rekening mee wanneer je bijvoorbeeld een live-website en een ontwikkel-website wilt, je ook meerdere databases nodig hebt.

 

5. Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van webhosting. Wordt de server regelmatig gecheckt op spam? En hoe zit het met malware (kwaadaardige software)? Worden er regelmatig back-ups gemaakt? Wordt er gebruikt gemaakt van Anti-Hack systemen? Dit zijn belangrijke aspecten om mee te nemen in je vergelijking, aangezien je ten alle tijde wilt dat je website veilig én online is.

 

6. Extra services

Naast de webhosting zelf, zou het mogelijk kunnen zijn dat er extra services worden bijgeleverd bij het webhosting pakket (naast de support). Als voorbeeld, wij updaten ook automatisch jouw WordPress versie en alle WordPress plugins bij onze WordPress Webhosting, zodat jouw website zo snel en veilig mogelijk is. Zo kunnen er ook nog andere services zijn die een webhosting aanbieder bijlevert bij het standaard pakket.

 

7. Support

Dit is het laatste en misschien wel het belangrijkste punt in deze lijst. Hoe goed is de support wanneer het mis gaat? Wat gebeurt er op het moment dat je website uit de lucht is? Dit is namelijk heel belangrijk, want op het moment dat je uit de lucht bent, moet je natuurlijk weer zo snel mogelijk terug online komen. Is je webhosting provider dan makkelijk te bereiken of duurt het 3 dagen voordat ze reageren? Ook is de manier van communicatie heel belangrijk, bel je liever met iemand of vind je het geen probleem om het via een chat te doen op hun website? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die je jezelf moet stellen, voordat je bij een bedrijf een webhosting pakket koopt.

 

Denk je dat we iets zijn vergeten om mee te nemen bij het kopen van een webhosting pakket? Laat dan een reactie achter!

Geef een antwoord

Sluit Menu