Hoe je in 3 stappen weet of een webshop betrouwbaar is

Regelmatig komen er mensen bij ons met de vraag “Is deze webshop wel betrouwbaar?”. Dit is een belangrijke vraag om jezelf te stellen, aangezien je mogelijk geld stuurt naar die webshop met een kans dat je nooit het product óf je geld terugziet. Bij Reddle bepalen wij in 3 stappen of een webshop betrouwbaar is. In dit blog artikel vertellen wij welke!

 

1. Is er een beveiligde verbinding?

Een beveiligde verbinding kan je herkennen aan https:// in de URL-balk in plaats van http://. Er zijn twee soorten beveiligde verbindingen:

  • Standaard beveiliging
    Deze verbinding kan je herkennen aan het slotje en https:// in de URL-balk. Deze soort beveiliging beveiligt alle communicatie die over een bepaalde website gaat. Wij gebruiken deze beveiliging bij Reddle.reddle-standaard-veilige-verbindig
  • Uitgebreide beveiliging
    Deze verbinding kan je herkennen aan het slotje, https:// en de naam van de website in de URL-balk. Naast dat alle communicatie die over die website gaat wordt beveiligd, is ook het bedrijf dat achter de website zit, gecheckt. Deze beveiliging wordt bijvoorbeeld gebruikt bij Thuiswinkel Waarborg.thuiswinkel-uitgebreide-beveiliging

 

2. Is de webshop aangesloten bij een keurmerk?

Als je op de webshop komt van een bedrijf, ga dan eerst op zoek naar keurmerken. Webshops met keurmerken zijn namelijk heel betrouwbaar. Mits het keurmerk betrouwbaar is, zoals Thuiswinkel Waarborg (dit is de standaard voor webwinkel keurmerken). Een webwinkel keurmerk controleert namelijk het bedrijf dat achter een webwinkel zit. Het bedrijf moet voldoen aan standaarden die bepaald zijn door het keurmerk en alleen als een webshop voldoet aan al die standaarden, heeft het het recht om het keurmerklogo te gebruiken op zijn webshop. Brandpreventiewinkel maakt bijvoorbeeld gebruik van het Thuiswinkel Waarborg logo op hun website.

brandpreventiewinkel-keurmerk

 

3. Zijn er reviews over de webshop?

Naast keurmerken, is er nog een bron die heel betrouwbaar is: reviews. Reviews zijn beoordelingen van een bedrijf door klanten die ooit al een product van het bedrijf hebben gekocht. Zijn de reviews positief? Dan is er een grote kans dat dit bedrijf betrouwbaar is. Wij letten altijd op de volgende aspecten:

  • Wat is het gemiddelde cijfer wat het bedrijf krijgt?
  • Hoeveel reviews zijn er gegeven? (Hoe meer reviews, hoe beter)
  • Wat is de service van het bedrijf betreft retournering en terugbetalingen? (Vaak komt dit wel terug in de reviews)
  • Waar staan de reviews?

 

Waar staan de reviews?

Dit is het belangrijkste aspect! De plaats waar de reviews is heel erg belangrijk. Staan ze op de website van het bedrijf zelf of bij een derde partij (zoals Trustpilot of Feedback Company)? Als de reviews bij een derde partij staan, is het veel betrouwbaarder, aangezien de eigenaar van het bedrijf daar de reviews niet kan aanpassen. Als een bedrijf op hun eigen website de reviews heeft staan, heeft de eigenaar de mogelijkheid om de reviews aan te passen en daardoor kunnen de reviews niet betrouwbaar zijn.

 

Zijn er nog andere aspecten waar jij op let bij het vaststellen of een webshop betrouwbaar is? Laat het weten in de reacties of neem contact met ons op!

Geef een antwoord

Sluit Menu