3 redenen waarom je WordPress website onderhouden belangrijk is

WordPress is constant in ontwikkeling. Het content-management systeem wordt door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt, en er komen steeds nieuwe toepassingen bij. Naast WordPress zelf, heb je ook nog de thema’s en plugins die ook met updates komen.

Vaak zijn dit kleine updates met weinig verandering, maar soms kunnen dit ook hele grote updates zijn, waardoor je website mogelijk kan crashen. Hieronder leg ik de 3 belangrijkste redenen uit waarom het belangrijk is om je WordPress website te onderhouden.

 

Wat is het verschil tussen WordPress onderhouden en updaten?

Bij Reddle maken wij gebruik van twee termen: onderhouden en updaten. Met onderhouden bedoelen we dat we WordPress, de thema’s en de plugins op de laatste versie zetten. Dit doen we doordat er updates komen van WordPress, de thema’s en de plugins zelf (een update is een nieuwe versie).

Met updaten bedoelen we het plaatsen van nieuwe content en functionaliteiten op je eigen website. Bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuw blog artikel (zoals deze) is een voorbeeld van updaten.

 

1. Veiligheid

WordPress is het meest gebruikte systeem om websites mee te maken, waardoor het constant wordt doorontwikkeld en uitgebreid. Maar dit is tegelijkertijd ook een nadeel. Doordat WordPress door miljoenen gebruikers wereldwijd wordt gebruikt, is het heel aantrekkelijk voor hackers. Als een hacker al één fout kan vinden in het systeem, kan hier hier mogelijk miljoenen websites mee hacken.

Met nieuwe updates van WordPress, thema’s en plugins komen ook beveiligingsverbeteringen. Fouten die in oude versies zijn gevonden, worden in de nieuwere versies opgelost, waardoor het systeem dus veiliger wordt. Áls je WordPress update natuurlijk. Als je dat niet doet, ben je kwetsbaar voor de fouten in de oude versies, waardoor de kans hoger is dat je gehackt wordt.

Tip: Naast je WordPress website regelmatig onderhouden, is het ook belangrijk om goede wachtwoorden te gebruiken. Gebruik niet makkelijk te raden wachtwoorden voor je accounts in WordPress.

 

2. Snelheid

Het is belangrijk dat de pagina’s op je website snel laden. Hoe langer het duurt voordat een pagina is geladen, hoe groter de kans dat een gebruiker afhaakt. Naast jouw gebruikers, is de snelheid van je website ook belangrijk voor Google. Google heeft namelijk aangegeven dat één van de factoren die jou hoger in Google laat ranken, de snelheid van jouw website is.

Met updates wordt WordPress, de thema’s en plugins geoptimaliseerd. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat ze het ook optimaliseren voor snelheid. Grote kans dat de laatste versie van een thema of plugin dus sneller is dan de versie daarvoor. Door constant WordPress, de thema’s en de plugins te updaten, blijft jouw website altijd op de hoogte snelheid.

 

3. Nieuwe functionaliteiten

Met updates van WordPress, thema’s en plugins komen ook nieuwe functies. Zo heeft WordPress een tijd geleden een mogelijkheid voor het schrijven van Privacy Policy aangemaakt, toen de AVG-wet van toepassing werd. Hierdoor werd het schrijven van een Privacy Policy veel makkelijker gemaakt. Nieuwe functionaliteiten zorgen ervoor dat bepaalde dingen makkelijker kunnen worden gedaan, waardoor jouw website makkelijker te gebruiken is (zowel aan de voorkant als aan de achterkant).

 

Voordat je begint met onderhoud: Altijd een back-up!

Een heel belangrijk aspect om niet te vergeten: altijd een back-up! Bij het onderhouden van je website is er altijd een mogelijkheid dat je website niet meer naar behoren werkt door een bepaalde update, daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd terug kan naar de vorige versie van je website.

Wij raden daarnaast ook altijd aan om WordPress onderhoud door een gespecialiseerd bedrijf te laten uitvoeren. Dit omdat zij écht weten hoe ze het moeten oplossen, wanneer je website niet meer naar behoren werkt.

 

Geïnteresseerd geraakt in WordPress Onderhoud? Of wil je weten hoe je een back-up instelt? Neem dan contact met ons op!

Geef een antwoord

Sluit Menu